mchi

Прес центар

Стојановски: Неприфатливо е поставување на споменик којшто ќе предзивика поделби меѓу граѓаните

dbi

27.02.2018

Изјава за медиуми,
Сашко Стојановски, претседател на ОО СДСМ- Сопиште
Скопје, 27.02.2018

 

Почитувани,

Ова е локацијата на којашто локалната власт предводена од ВМРО-ДПМНЕ сака самоволно да постави споменик, односно да го премести споменикот на Андон Јанев Ќосето и на денешната седница, Советот на Општина Сопиште го побара споменикот за да го постави на оваа локација.

 

Ние не сме против поставување на споменик на оваа локација, но гласавме против бидејќи во моментов со блокирана сметка којашто ја има општината, неприфатливо е да се финансира постамент и слично и да се бара да се стави споменикот на Ќосето тука. Дополнително, сметаме дека со тоа само ќе се создаваат нови дополнителни поделби помеѓу Македонци и Албанци. Ние сме мултиетничка средина во којашто живеат Македонци Албанци Турци.

Сметаме дека со самото поставување на овој споменик би се предизвикало дополнителен револт помеѓу граѓаните и населението кое што живее на оваа територија.

 

 

 

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени