mchi

Најнови вести

Наместо за здравство, ВМРО-ДПМНЕ трошеше милиони на споменици,новиот Клинички центар е инвестиција за интегрирани здравствени услуги

dbi

12.03.2018

Соопштение за јавност


ВМРО-ДПМНЕ е партијата којашто потроши над половина милијарда евра на криминалниот проект Скопје 2014 и најмалку може да зборува за одговорно трошење на парите на граѓаните.

Освен хаос и нефункционален здравствен систем кој повеќе разболуваше, ВМРО-ДПМНЕ не направи ништо друго во овој исклучително важен сегмент, директно поврзан со здравјето на граѓаните.

Доколку ВМРО-ДПМНЕ навистина се грижеше за потребите на граѓаните, за 11 години власт ќе изградеше современ и ефикасен Клинички центар и ќе ги реконструираше сите здравствени домови. Но наместо тоа, ВМРО-ДПМНЕ парите на граѓаните ги трошеше за задоволување на криминални интереси, оставајќи зад себе урнисано здравство и осирмашени граѓани.

Владата предводена од СДСМ останува силно посветена во градењето на квалитетен, модерен и ефикасен здравствен систем. Проектот за новиот клинички центар е дел од тоа. Македонија по 80 години добива нов, современ Клинички центар што трајно ја решава потребата од интегрирани здравствени услуги за сите граѓани на Република Македонија.

 

Скопје, 12.03.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

 

 

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени