mchi

Најнови вести

Мицкоски да не се крие од јавноста туку да одговори што го советувал Никола Груевски

dbi

16.05.2018

Соопштение за јавност


Мицкоски да не се крие зад подмладокот на неговата партија туку јавно пред граѓаните да даде одговор што го советувал неговиот претходник Никола Груевски.

Дали Мицкоски го советувал за одлуката на владата на ВМРО-ДПМНЕ за укинување на дневната евтина тарифа на струјата, што резултираше со повисоки сметки за граѓаните?

Дали го советувал Груевски да се намали производството на електрична енергија за да се увезува струја по повисоки цени, заради лично богатење на поединци блиски до ВМРО-ДПМНЕ?
Дали Мицкоски советувал да не се спроведуваат енергетските реформи заради заштита на одредни бизнис интереси?

ВМРО-ДПМНЕ залудно се обидува да го оправда Мицкоски. Неспоредливо е тоа што Груевски имал 91 советник, и тоа само во периодот 2010-2016, кои ја чинеле државата односно граѓаните 1,73 милиони евра годишно. Ангажманите на советниците и соработниците на премиерот Зоран Заев се јавно обелоденети и за нив се издвојуваат тројно помалку средства од Буџетот.

Расипничкото, недомаќинско и нетранспаретно владеење се одлика на ВМРО-ДПМНЕ и тие се минато. Владата предводена од СДСМ, водејќи се од принципите на отчетност и транспарентност сите советници на премиерот Заев јавно ги објави на официјалната веб страница на Владата на Република Македонија. Тоа е вредносна разлика што за ВМРО-ДПМНЕ е несфатлива.

 

Скопје, 16.05.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

 

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени