mchi

Најнови вести

ВМРО-ДПМНЕ не можат да се помират со успешното работење на АД ЕЛЕМ, од земја зависна од увоз, Македонија денес продава струја

dbi

12.06.2018

Соопштение за јавност


Наместо да го поздрават успешното работење на АД ЕЛЕМ и фактот што Македонија од земја зависна од увоз денеска произведува вишок и продава струја, ВМРО-ДПМНЕ измислува непосточеки случаи и шири лажни вести.
Од почетокот на оваа година, вкупно се продадени 170 илјади мега ват часови и обезбеден е приход од над 8,7 милиони евра.

За споредба, во 2017 година воопшто не биле произведени ниту продадени вишоци електрична енергија а во 2016 година пак продадени биле само 16.000 мегават часови, што е за 10 пати помалку.
Ова е периодот кога со АД ЕЛЕМ раководеше поранешниот советник на Никола Груевски и сегашен претседател на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

ВМРО-ДПМНЕ 11 години го урнисуваше енергетскиот сектор, со цел интервентно да се увезува скапа електрична енергија и за да се задоволат одредени бизнис интереси на фамилијата.

Денешниот дефект во Осломеј е само една од последиците од таквото запоставување на домашните производни капацитети од страна на ВМРО-ДПМНЕ.

Како што јавно соопшти АД ЕЛЕМ дефектот во системот за водено отпепелување е брзо саниран и процесот продолжува согласно сите еколошки стандарди.
ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицковски се единствените кои не можат да се помират со успешното раководење на АД ЕЛЕМ.

Мицкоски треба да учи како се работи.

 

Скопје, 12.06.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени