mchi

Најнови вести

Сугаревски во Кратово: Со инвестициите во инфраструктурата се олеснува животот на граѓаните и се раздвижува економијата

dbi

12.06.2018

Соопштение за јавност


Претседателот на надзорниот одбор на СДСМ Горан Сугаревски, во попладневните часови на вчерашниот ден, беше во посета на Кратово, на средби со граѓани и поддржувачи на партијата.
Сугаревски зборуваше за досегашните реализирани проекти и мерките кои се планирани за следниот период.

-Владата на Република Македонија предводена од СДСМ е исклучително посветена на инвестирање во инфраструктурата. Се санираа штетите од измислените, погрешни и нереални проекти наследени од минатата власт. Се доведоа до реалност и изводливост. Се грижиме за нашите граѓаните и градиме по план, одговорно и домаќински. Нема веќе провизии и криминални проекти. Започнавме со инвестиции за изградба на нови 800 километри брзи и безбедни патишта на над 60 патни правци во вредност од 270 милиони евра. Тука е и реализацијата на над 30 проекти во делот на комуналната инфраструктура, водоводи, канализации.
Сето тоа влијае на подобрување на условите за живот на граѓаните. Дополнително, создава добра клима за раст и во делот на нискоградбата, а со тоа и враќање на градежништвото со посакуваниот раст, што пак ќе доведе до севкупен економски раст, рече Сугарески

Квалитетно изградената патна инфраструктура, додаде Сугарески, значи слободен проток на стоки, услуги и транспорт на патници, а воедно е и важен предуслов за зголемена трговска размена на државата со странство и истовремено е основа за привлекување нови странски и домашни инвестиции.

Владата предводена од СДСМ продолжува со спроведување на мерките коишто обезбедуваат унапредување на инфраструктурата, повеќе инвестиции, повеќе пари и севкупен економски раст и развој.

 

 

 

 

 

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени