mchi

Најнови вести

Со одбивањето на Алатката за транспарентност Иванов не ги почитува граѓаните

dbi

28.06.2018

Соопштение за јавност


Целокупното политчко делување на Ѓорге Иванов е на штета на државата и граѓаните.

Со одбивањето на Алатката за транспарентно, отчетно и одговорно владеење Ѓорге Иванов им го ускартува правото на граѓаните редовно , точно, објекативно и транспарентно да бидат информирани за трошоците од неговото работење.

Со тоа Иванов покажува непочитување кон граѓаните.

Очигледно за Иванов граѓаните не се важни и со одбивањето на Алаткта за транспаретност крие за што ги троши нивните пари.

Интересите на граѓаните и државата треба да бидат на прво место за секого.

Владата предводена од СДСМ затоа и ја донесе оваа алатка за транспарентност и отчетност на трошоците кои ги прават владините функционери.

Граѓаните имаат право на сите информации за трошењето на нивните пари и тоа од страна на Владата ќе се спроведува и во иднина.

Заложбите за целосно и навремено информирање на граѓаните за трошењето на нивните пари и понатаму ќе се спроведуваат.

 

Скопје, 28.06.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈA

 

 

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени