mchi

Најнови вести

ВМРО-ДПМНЕ да престане да го кочи изборот на ДИК, амнестија за криминалите нема да има

dbi

09.07.2018

Изјава за медиуми,

Костадин Костадинов, пратеник од СДСМ и коалицијата

Скопје, 09.07.2018

 

Почитувани,

ВМРО-ДПМНЕ продолжува со деструктивните политики на штета на граѓаните и државата.

ВМРО-ДПМНЕ ги кочи реформите и се обидува да го кочи напредокот на Република Македонија за полноправно членство во ЕУ и НАТО.

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ последниов период намерно блокира неколку собраниски комисии, на коишто се расправа за реформски закони.

ВМРО-ДПМНЕ ја блокира и постапката за  формирање на Државна изборна комисија, со што го доведува во прашање одржувањето на референдум за иднината на државата.

За ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски не се важни ниту потребите на граѓаните, ниту државните интереси. За нив единствено важна е одбраната на криминалот и судбината на Никола Груевски и фамилијата.

Затоа ВМРО-ДПМНЕ измислува нови барања, техничка Влада, амнестија и сл. Сака да прикаже вештачка криза, само за да ги спасат криминалците од одговорност. Тоа е единственото нешто за кое што се бори Мицковски.

Едно треба да биде јасно, амнестија за криминал нема да има. Никогаш нема да прифатиме амнестија на криминалци.

Изборниот законик и Законот за финансирање на политички партии се одамна усогласени и ние сме подготвени веднаш да ги поддржиме во Собранието. ВМРО-ДПМНЕ ги прифати текстовите на законите, кои веќе се напишани.

ВМРО-ДПМНЕ треба веднаш да престане да ја блокира работата на Комисијата за избори и именувања. Веднаш да се избере новиот состав на ДИК, за да воопшто може да се организира референдум.

Ако тоа не го направат, значи дека ВМРО-ДПМНЕ не сакаат референдум и бегаат од избори.  Очигледно е, ВМРО-ДПМНЕ се плаши од волјата на граѓаните.

Македонија забрзано чекори напред и враќање назад нема. Македонија да биде заложник на криминалот на ВМРО-ДПМНЕ.

Мнозинството како и секогаш до сега ќе ја превземе одговорноста за државата, наспроти неодговорната опозиција која секојдневно сака да ни ги затвори вратите за ЕУ и НАТО. 

 

 

 

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени