mchi

Најнови вести

Институциите постапуваат соодветно и во рамки на законските надлежности, граѓаните да бидат смирени

dbi

10.07.2018

Соопштение за јавност

Тоа што ВМРО-ДПМНЕ бесрамно злоупотребува трагични настани и подгрева тензии меѓу граѓаните говори за немањето свест и совест во врвот на оваа партија.

ВМРО-ДПМНЕ 11 години подгреваше поделби меѓу граѓаните и наместо да осуди поттикнуваше говор на омраза, а сега преку ширење лажни вести и неосновани обвинувања се обидува да разгорува тензии меѓу граѓаните.

Апелираме на смиреност кај сите граѓани. Институциите постапуваат соодветно и во рамки на нивната законска надлежност.

Јавно е достапно дека Министерството за внатрешни работи за еден ден ги пронајде осомничените за стореното кривично дело. Случајот и преквалификацијата на кривичното дело сега се во рацете на надлежното Обвинителство.

Очекуваме дека низ законска и транспарентна постапка виновниците за овој чин ќе сносат соодветна одговорност во согласност со тежината и во согласност во законите на Република Македонија.

 

Скопје,10.07.2018   

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА

СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени