mchi

Обраќања

Кирацовски: Оддаваме почит на херојското минато и го продолжуваме патот зацртан со Илинденското востание и АСНОМ

dbi

02.08.2018

Почитувани граѓани,

Денеска, на овој голем ден од македонската историја оддаваме почит на нашето славно, херојско минато. Денеска, оддаваме почит на нашите претци од Илинденското востание и од заседанието на АСНОМ, кои ги поведоа граѓаните кон слобода, независнот и единство и ги поставија темелите на современата, независна и суверена Република Македонија.

Идеалите за слободна, демократска и заедничка Македонија живеат и денес.

Како одговорна и државотворна партија, заедно со вас граѓаните, го продолжуваме патот зацртан со Илинденското востание и заседанието на АСНОМ.

Заедно со вас продолжуваме да ја градиме Македонија како слободна, демократска земја - пријател на регионот и светот.

Горди на минатото, со одлучност тргнуваме кон иднината – Македонија да биде почитувана држава, полноправна членка на ЕУ и НАТО, онаму кадешто вредносно и цивилизациски припаѓа.
Нека ни е честит и вековит втори август – Денот на Републиката!

 

 

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени