mchi

Прес центар

Костадинов: Помирувањето не значи упад во правната држава, правда мора да има

dbi

29.10.2018

Одговор на новинарско прашање,
Костадин Костадинов, пратеник од СДСМ и коалицијата
Скопје, 29.10.2018


ВМРО ДПМНЕ денеска најави дека ќе го достави законот за амнестија до Собранието, дали тој закон ќе заврши во архивата или пак има простор за разговор?

Нашиот став по однос на предлог Законот за амнестија поднесен од антизападното раководство на ВМРО-ДПМНЕ е сосема јасен. Нема да дозволиме брутален упад прифаќајќи го овој закон во правосудството. Македонија е правна држава и тој принцип имаме обврска да го почитуваме. Точно знаеме што се крие зад предлог Законот за амнестија поднесен од антизападното раководство на ВМРО-ДПМНЕ, а тоа е амнестија на криминалите на режимот на Никола Груевски. Тоа не смееме и нема да го дозволиме.

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени