mchi

Прес центар

СЈО и судовите се независни институции, сите треба да ги почитуваат нивните одлуки

dbi

01.11.2018

Одговор на новинарско прашање,
Костадин Костадинов, портпарол на СДСМ
Скопје, 01.11.2018

 

Медиуми: Игор Јанушев обвинуваше дека СЈО е политизирана и дејствува без основа, и обвинителството и судиите во врска со овој случај, како го коментирате?

И самата ВМРО-ДПМНЕ во тоа време го поддржа формирањето на СЈО, а со тоа Специјалното Јавно Обвинителство претставува независен судски орган кој што треба да го оставиме да постапува и да одлучува, а ние имаме обврска како граѓани, тие постапки и тие одлуки да ги почитуваме до крај.

 

 

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени