mchi

Најнови вести

Дополнителната субвенција оди директно кај оризопроизводителите,ВМРО-ДПМНЕ може да учи што значи вистинска грижа за земјоделците

dbi

04.12.2018

Соопштение за јавност


Можеби антинародното раководство на ВМРО-ДПМНЕ заборавило, но земјоделците многу добро паметат како оваа партија се однесуваше кон нив и кон нивната мака.

Времето на игнорантскиот однос, времето на погазување на трудот на земјоделците и притисоците и заканите кон нив заврши со заминувањето на ВМРО-ДПМНЕ во опозиција.

Денес владата предводена од СДСМ и надлежното министерство градат партнерски однос со земјоделците.

Со цел да им се излезе во пресрет на производителите на ориз, Владата предводена од СДСМ воведе нова интервентна мерка, дополнителна субвенција од 5 денари за килограм произведена и предадена оризова арпа кај регистрирани откупувачи.

Оваа субвенција оди директно кај оризопроизводителите, а не кај откупувачите како што лаже лицемерното ВМРО-ДПМНЕ.

Со новата дополнителна субвенција ќе се поттикне договорениот откуп на оризова арпа од реколтата 2018 година, од што бенефит ќе имаат директно земјоделците. Субвенцијата се однесува за количините кои се произведени и предадени во период од 1-ви октомври до 25 декември 2018 година, а коишто не надминуваат 5,5 тони по хектар.

Покрај оваа дополнителна субвенција, владата предводена од СДСМ уште првата година од мандатот го поддржа домашното земјоделско производство со линеарно зголемување на субвенциите за 10 отсто, а кај оризот зголемувањето беше и до 300 отсто.

Наместо да се обидува да ја лаже јавноста, антинародното раководство на ВМРО-ДПМНЕ нека следи и нека учи што значи вистинска грижа за земјоделците.

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени