mchi

Најнови вести

Антинародното раководство на ВМРО-ДПМНЕ фатено во лага, нема ново нето задолжување, долгот од нивните криминални политики се намалува

dbi

05.12.2018

Соопштение за јавност


Антинародно раководство на ВМРО-ДПМНЕ, партијата што 11 години ја задолжуваше државата и ги осиромашуваше граѓаните е фатено во нова лага.

Не е точно односно целосно лажно е денешното тврдење на ВМРО ДПМНЕ дека на вчерашната аукција има ново задолжување. Напротив, не само што нема ново задолжување туку нето-задолжувањето по основ на државни хартии од вредност се намалува за 10,6милиони денари или околу 173.000 евра.

Како што јавно соопшти Министерството за финансии, на вчерашната аукција на државни хартии од вредност запишани се 21,13 милиони евра, а 21,30 милиони евра ќе се вратат по основ на порано издадени и доспеани за отплата државни хартии од вредност.

Со тоа, нето задолжувањето по основ на државни хартии од вредност се намалува за 10,6милиони денари.

Преку сериозен пристап и одговорно управување со финансиите, Владата предводена од СДСМ и Министерството за финансии, го ставија јавниот долг под контрола, воедно ја намалија фреквенцијата на задолжувања, а каматните стапки за задолжувања се далеку пониски од каматните стапки од задолжувањата за време на криминалното владеење на ВМРО-ДПМНЕ.

Скопје, 05.12.2018
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени