mchi

Најнови вести

Протестите се предводени од сили на ВМРО-ДПМНЕ кои се против ЕУ и НАТО, но нема да го спречат напредокот на Македонија

dbi

09.01.2019

Интегрален текст од одговор на новинарско прашање,
Александар Кирацовски, генерален секретар на СДСМ
Скопје, 09.01.2019


Секој протест е демократско право на граѓанин или група граѓани. Јас сум повеќе од убеден дека сето тоа е во спрега со антизападното раководство на ВМРО-ДПМНЕ и некои внатрешни или надворешни сили кои очајно сакаат да ја спречат интеграцијата на Република Македонија во НАТО и Европската Унија, меѓутоа, ве уверувам дека нема да успеат.

Република Македонија, и ние како пратеници заедно со сите вас ќе успееме да ги износиме на грб уставните измени. Согласно тоа, Република Македонија за многу скоро ќе стане 30-та земја членка во НАТО алијансата, а подоцна ќе ги зпочне и преговорите со Европската Унија.

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени