mchi

Обраќања

Со изборот на нова Антикорупциска комисија создаваме услови за неселективна и вистинска борба против корупцијата

dbi

08.02.2019

Обраќање,
Јован Митревски,координатор на пратеничка група
Скопје, 08.02.2019

 

Пратениците од СДСМ и коалицијата денеска во Собранието го поддржаа изборот на нов состав на Државната комисија за спречување корупција. За прв пат изборот се прави преку еден инклузивен и транспарентен процес.

Во обраќањето пред пратениците, координаторот на пратеничката група на СДСМ и коалицијата рече дека се создадени сите услови за вистинска, неселективна и бескомпромисна борба против корупцијата, која со години наназад ги јадеше темелите на Македонија.

„Имавме сериозна задача да создадеме соодветна законска регулатива за борба против корупцијата во која се инкорпорирани препораките од Прибе, Извештајот од Европската комисија за напредокот на Македонија, како и Препораките на ГРЕКО. Преку инклизивен процес кој ги вклучи пратениците од мнозинската група, како и опозицијата, невладиниот сектор, експертите од оваа област, нашите пријатели од ЕУ успеавме да донесеме вистинско законско решение кое ќе биде основа за ефикасна борба против корупцијата“ -од пратеничката говорница изјави координаторот на пратеничката група на СДСМ и коалицијата, Јован Митрески.

 

 

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени