mchi

Соопштенија

Влезот во НАТО и интеграцијата во ЕУ за ВМРО-ДПМНЕ било обесчестување, не, тоа е историскиот успех

dbi

11.02.2019

Соопштение за јавност

За ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски влезот во НАТО и интеграцијата во ЕУ било обесчестување и обезличување на државата.

Не. Антизападните ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски не можат да се помират со историскиот успех на Македонија. 

По години изолација, уназадување и поделби, Македонија денес е горда исправена, рамноправна со целиот демократски свет.

Потпишан е Протоколот за пристапување во НАТО, отворен е патот за почеток на преговори со ЕУ, обезбедена е сигурна и безбедна иднина за државата и нејзините граѓани.

Наспроти лагите на ВМРО-ДПМНЕ, согласно уставните измени и усвојувањето на Протоколот за пристапување во НАТО од страна на Грција, започната е реализацијата на точките од Договорот од Преспа и новото уставно име на државата кое ќе биде Република Северна Македонија.

Наместо празни обиди за да го девалвираат историскиот успех, ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски нека се подготват за пораз на какви било избори.

 

Скопје, 11.02.2019                                       

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА

СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени