mchi

Најнови вести

Силјановска која ниту еднаш не го осуди насилството од 27 април, денеска е вознемирена од правдата

dbi

15.03.2019

Соопштение за јавност

Кандидатката на Христијан Мицкоски, Гордана Силјановска која ниту еднаш не го осуди насилството од 27 април денеска соопшти дека чуствува вознемиреност од тоа што конечно профункционира правната држава и што се расчистува еден од најтрагичните настани во поновата македонска историја.

Наместо да се крие зад задоцнети евтини политички изјави Силјановска треба да одговори:

Дали како професор по правни науки не смета дека на 27 април  брутално беше нападната демократијата?

Дали на 27 април во собранието имаше обиди за убиство?

И дали се срами што е поддржана од политичка структура која има крвави раце?

Лицемерно е Силјановска да зборува за селективна правда кога зад неа стои партијата која е симбол за селективност, партизација и притисоци врз судството и обвинителството.

Очигледно е дека Силјановска исто како и Мицкоски го брани насилството и останува посветена на матрицата на Никола Груевски, матрица на насилство, криминал и конфликти.

 

Скопје, 15.03.2019                                               

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТ

СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени