mchi

Најнови вести

Дали пратениците на ВМРО-ДПМНЕ кои се обвинети ќе покажат морална одговорност и ќе поднесат оставки

dbi

23.05.2019

Изјава за медиуми
Костадин Костадинов, портпарол и пратеник на СДСМ
Скопје, 23.05.2019


Почитувани претставници на медиумите, почитувани граѓани,

Сега, откако оставката од колегата Павле Богоевски е извесна, останува отворено уште само едно прашање:

Дали пратениците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ кои се обвинети во судски предмети, ќе покажат морална одговорност и ќе поднесат оставка од функцијата пратеник во Собранието на Република Северна Македонија?

Отсега, прашањето веќе не е дали Павле Богоевски има легитимитет да ја води Комисијата за деловнички и мандатно имунитетни прашања, туку дали колегите пратениците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ ќе продолжат да го бранат криминалот на нивниот почесен претседател во бегство, Никола Груевски?

Дали колегите пратениците на ВМРО-ДПМНЕ кои со недели зборуваа за чесност и морал, ќе покажат одговорност пред граѓаните и ќе му го одземат мандатот на Никола Груевски, и дали оние кои се обвинети за сериозни кривични дела ќе поднесат оставки од своите функции.

Почитувани граѓани,

Денеска на дело видовме што значи висока морална одговорност пред граѓаните.

Ги охрабруваме пратениците од ВМРО-ДПМНЕ да гласаат ЗА одземање на мандатот на Никола Груевски, а оние против кои се водат судски предмети да се повлечат од нивните функции.

 

 

 

 

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени