mchi

Соопштенија

Република Северна Македонија 30-та членка на НАТО, 20 земји-членки го ратификуваа Протоколот за пристапување

dbi

12.07.2019

Соопштение за јавност


Откако вчера парламентите на Турција и Чешка го ратификуваа Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во најмоќниот воен сојуз, вкупно 20 држави-членки го потврдија нашето членство во НАТО.

Реформите, храброста и одлучноста на Владата предводена од СДСМ и премиерот Зоран Заев од нашата земја направија блескав пример во регионот.

Со соседите изградивме пријателство, дома, растат платите и пензиите, секој е важен, се отвораат нови работни места, се гради фер општество за сите и се обезбедува повисок животен стандард.

Се остварува децениски национален, стратешки и државен интерес на многу генерации.

Приклучувањето во НАТО покрај безбедноста и сигурноста, носи и економски придобивки, повеќе странски инвестиции, нови работни места, повисоки плати и повисок животен стандард.

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени