mchi

Најнови вести

Смилевска: Не е исто кога зборуваме за минимална плата од 9.000 и 12.500 денари,денес сите работници во сите индустрии се на ист ранг

dbi

09.10.2019

Соопштение за јавност

Заборавате дека, оваа Влада ја доведе државата на самиот праг на преговори за влез во Европската унија, а  во каква состојба беше државата кога дојде на власт. Како не гледаше меѓународната заедница, како заробена и изолирана држава, заборавивте да кажете и како граѓаните се чувствуваа, дали се чувствуваа слободно и моќно со своите лични примања.- реплицираше  пратеничката на  СДСМ Кети Смилевска на обраќањето на Лилјана Затуроска од ВМРО-ДПМНЕ.

Таа истакна дека токму ако граѓаните имаат добар стандард тоа значи и дека економијата во државата е стабилна и силна. Воопшто не е исто кога зборуваме за минимална плата од 9.000 денари и од 12.500 денари или ако размислуваме за повисока минимална плата. Оваа влада успеа да ги изедначи минималните плати во сите сектори и ги постави сите вработени на ист ранг.-порача Смилевска.

Ако зборуваме за Светска банка, нашиот раст е препознаен и во последниот извештај е нотирана потребата од  зголемување на  минималната плата, а воедно е поддржано  и субвенционирањето на придонесите.- истакна СмилевскаТаа посочи дека за прв пат јавниот долг беше намален во 2018 година, како и дека беше вратен долгот за Филхармонијата како непродуктивен трошок за кои бевме задолжени од страна на ВМРО-ДПМНЕ во 2017 година.

Смилевска ги посочи наследените обврски и долгови направени од страна на ВМРО-ДПМНЕ како 155 милиони евра околу кредитирање, 270 милиони евра за ерообврзница од која што 1/3 веќе е  вратена и  500 милиони евра долг од претходните години.

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени