mchi

Најнови вести

Извозот е зголемен за 13,2 проценти, уште една потврда дека економијата е на прав пат

dbi

08.11.2019

Соопштение за јавност

Успешните економските политики на СДСМ даваат реални резултати.

Извозот во периодот јануари – септември годинава е зголемен за 13,2 проценти. Вкупната вредност на извозот од земјата изнесува 4,8 милијарди евра.

Најголеми наши надворешно трговски партнери се Германија, Велика Британија, Грција, Србија и Италија.

Зголемувањето на извозот и на увозот се должи на успешните економски политики, економскиот раст и стабилноста.

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени