mchi

Најнови вести

Портпаролот на Груевски, Христијан Мицкоски призна дека ВМРО-ДПМНЕ има незаконски долг од 400.000 евра, што донираше фирми на Орце Камчев?

dbi

10.12.2019

Соопштение за јавност

 

Портпаролот на Никола Груевски, Христијан Мицкоски призна дека ВМРО-ДПМНЕ има незаконски долг од 400.000 евра за кампањата на Сиљановска. 

Прекршен е членот 71 од Изборниот законик, кој јасно одредува дека сите трошоци за кампањата исклучиво ќе се покријат од средствата на таа сметка.

Сметката е затворена, а незаконскиот долг од 400.000 евра не може да се врати од друга сметка. Прашање е зошто тие фирми молчеле за овој долг и тоа е нова димензија на оваа афера.

ВМРО-ДПМНЕ продолжува со старите криминални навики, сметки за изборни кампањи полни со долгови, исто како во времето на Груевски и дупката од 3.5 милиони евра. 

Најновата афера во ВМРО ДПМНЕ мора да се расчити до крај од надлежните институции, особено што е поврзан и со фирми на Орце Камчев, осомничен во предмети на СЈО.

Што финансирале фирми на Орце Камчев за ВМРО ДПМНЕ? 

Дали долгот има врска со рекет во самата ВМРО-ДПМНЕ?

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени