mchi

Најнови вести

Наместо долгови и кредити Кочани ќе добие нова власт која ќе се грижи за граѓаните

dbi

16.02.2017

Прес конференција,
Сашко Костов, претседател на ОО СДСМ Кочани
Кочани, 16.02.2017


Почитувани,

Единствениот отчет кој може да го даде градоначалникот Ратко Димитровски е отчетот на долгови и кредити со кои ја презадолжи општината во последните четири години.

Димитровски ќе остане запаметен единствено по промашените проекти и огромните долгови кои ќе ги плаќаат и генераците кои доаѓаат. Благодарение на катастрофалните политики на локалната власт, денес Кочани има кредити во висина од два милиони евра и долг за бесплатниот училишен превоз од уште два милиони евра.

Иако ја презадолжи општината, Димитровски не спроведе ниту еден капитален проект од неговата програма. Во градот речиси и да нема улица што не е раскопана. Нема ниту искористување на гоетермалната енергија а не е изграден ниту затворениот градски базен со кој Димитровски толку многу се фалеше. Овие, како и многу други проекти останаа само на хартија, во предизборната програма на сегашниот градоначалник.

Во меѓувреме младите масовно го напуштаат Кочани, земјоделците се разочарани и изневерени, а единствени кои живеат добро се Димитровски и неговите соработници.

Затоа, на Кочани му е потребна нова одговорна локална власт. По неодманешните промени на парламентарните зибори, промени доаѓаат и на локално ниво. Кочани ќе добие нова чесна и одговорна власта која наместо за личните и партиските интереси, ќе се грижи единствено за интересите на граѓаните.

 

 

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени