mchi

Соопштенија

ВМРО-ДПМНЕ призна дека Никола Груевски 11 години ја уништуваше економијата, владата на СДСМ ги санира штетите

dbi

11.10.2017

Соопштение за јавност


Со хистерични прес конференции ВМРО-ДПМНЕ шири лажни вести и признава дека цели 11 години работеа на уништување на економијата и на штета на граѓаните. Токму тие штети што ги направи Никола Груевски сега ги санира Владата предводена од СДСМ, со одговорно и рационално раководење со јавните финансии.

Лага се информациите кои Христијан Делев ги пласира за наводно ново задолжување. Станува збор за редовна процедура со којашто се носи одлука за нивото на задолжување на домашен пазар што е веќе предвидено во ребалансот на буџетот.

Се санираат штетите направени во економијата. Навремено се исплаќаат доспеаните обврски на државата, а задолжувањата на домашниот пазар се одвиваат по пониски каматни стапки и поповолни услови. Парите од буџетот се насочуваат за потребите на граѓаните.

Заврши времето на скапи и неконтролирани задолжувања и нетранспарентни трошења на буџетските пари за криминални тендери и провизии што ги спроведуваше ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски на штета на граѓаните далеку од очите на јавноста.


Скопје, 11.10.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени