mchi

Прес центар

Бараме итна седница на Советот и референдум за рудниците во Валандово

Со оглед на сериозноста на прашањето, Советничката група на СДСМ на 11-ти април 2017 година, поднесе барање за свикување на итна и јавна седница на Советот на која ќе се дискутира забарањата на граѓанската иницијатива “Спас за Валандово”, но до денеска се уште не нема одговор нашите барања

dbi

24.04.2017

Павлески: Блокадата на ВМРО-ДПМНЕ за три недели ја носи државата во хаос, мнозинството има обврска да го спречи!

Со блокадата на Собранието, пратениците на ВМРО-ДПМНЕ го блокираат и изборот на новиот собраниски претседател кој единствено може да ги закаже локалните избори. Во вакви услови,

dbi

23.04.2017

Манчевски: Мнозинството во Собранието ќе избере нов собраниски претседател и Влада

Одговори на новинарски прашања

dbi

22.04.2017

Манчевски: Груевски го штити директорот на Водовод поради роднински врски, беззаконието мора да се спречи!

Вистината е дека Коце Трајановски ја нема ниту силата, ниту храброста за да го направи тоа, затоа што тој не е вистинскиот градоначалник на Скопје. Вистинскиот градоначалник Никола Груевски е во роднински врски со Атанасов и тој не ја дозволува негова смена.

dbi

22.04.2017

СДСМ Битола: Ги осудуваме казнувањата на вработените во РЕК Битола

Целта на казната треба да биде заплашување на останатите вработени во подружницата РЕК Битола да не тужат за регресот за ГО, a воедно овој повод го користат да се пресметаат со работниците кои биле трн во око на некои од Директорите во РЕК Битола

dbi

22.04.2017

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени