mchi

Прес центар

Заев: Ова е историски ден за Македонија, следува мирен и брз трансфер на власта!

Во рака држам 67 потписи на пратеници од македонското Собрание коишто гарантираат можност за нова Влада за граѓаните на Македонија.

dbi

27.02.2017

СДСМ Битола: Сеење магла наместо подземни паркинзи

Денес во Битола, немаме подземни сообраќајници и гаражи, но затоа често имаме магла и смог, за кои постои неподелено мислење дека маглата ја сее неодговорната, штетна и некомпетентна власт на ВМРО ДПМНЕ, а смогот е последица на енормното загадување на нашиот град

dbi

25.02.2017

Градоначалникот Наџински не задолжи со кредит за градење на улици, а тие се распаѓаат. Берово заслужува квалитетен живот!

Градоначалникот Драги Наџински и советниците од ВМРО-ДПМНЕ `не задолжија со кредит од 24.000.000 денари за градење улици во Берово, но сите ја гледаме грдата слика во градот. Додека кредитот го враќаме, улиците се распаѓаат.

dbi

25.02.2017

Наместо развој Делчево стана општина од која граѓаните се иселуваат. Потребни се промени!

Шехтански ги излажа граѓаните и вети дека општината ќе изгради првична филтер станица на браната „Лошана“. Вети дека ќе се изгради нов градски пазар и ќе се донесе проект за уредување на депонии во руралните средини. Ниту едно од овие ветувања до денес не е остварено. Исто како што не е остварена ниту реконструкцијата на ПОУ „Св.Климент Охридски" во село Разловци

dbi

24.02.2017

Заев: Потписите се обезбедени, верувам дека 10-15 дена Македонија ќе има нова Влада предводена од СДСМ!

Сега се веќе обезбедени потписите за давањето на мандатот, јас верувам дека остануваат мал дел од преговорите околу формирањето на Влада, заради тоа што најзначајните прашања, а тоа се идната владина програма, платформата на социјалдемократите, платформата на албанските политички партии, законот за употреба на јазиците се усогласени

dbi

23.02.2017

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени