mchi

Архива на вести

Наместо долгови и кредити Кочани ќе добие нова власт која ќе се грижи за граѓаните

Димитровски ќе остане запаметен единствено по промашените проекти и огромните долгови кои ќе ги плаќаат и генераците кои доаѓаат. Благодарение на катастрофалните политики на локалната власт, денес Кочани има кредити во висина од два милиони евра и долг за бесплатниот училишен превоз од уште два милиони евра

dbi

16.02.2017

Шилегов: Јолевски да објасни дали средбата со Рохрабакер е повод за изјавите за поделба на Македонија

СДСМ им порачува на граѓаните да бидат спокојни. Македонија нема да се распадне. Единствено што што ќе се распадне е криминално-коруптивниот систем што го создаде Никола Груевски

dbi

16.02.2017

Манчевски: Новата градска власт ќе ги насочи парите кон потребите на граѓаните

Се трошеше за барокни фасади, плоштади, фонтани, луксузни административни згради и за други непродуктивни трошоци. Коце Трајановски немаше пари за мерки за намалување на загадувањето, подземна сообраќајница во центарот на градот, проекти за енергетска ефикасност, ниту пак за нови мостови и главни сообраќајници.

dbi

16.02.2017

Македонија е трета во Европа по најлоши резултати на преживување од рак и за тоа ќе има одговорност!

Европскиот здраствен индекс (ЕХЦИ), едно од најрелевентните истражувања за Европската комисија, за 2016 година покажа дека Македонија е трета во Европа по стапката на преживување на болни од малигни заболувања! Тоа се гледа во графиконот во прилог!

dbi

16.02.2017

Институции отворени за граѓаните цел ден!

Инситутициите кои имаат значителен обем на работа, а во кои граѓаните остваруваат клучни права ќе работат во две смени, односно до 20 часот за да можат навремено да ги обезбедат услугите за сите граѓани подеднакво.

dbi

16.02.2017

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени