mchi

Архива на вести

Шахпаска: Кратат пари за дијабетичарите, за вакцини за ретки болести, итно се потребни промените!

Владата во заминување со технички овластувања донела одлука да скрати средства за инсулин во износ од 62 милиони денари. Тоа е за 10 % помалку средства за 40.000 пациенти на инсулинска терапија

dbi

12.04.2017

Трајановски и ВМРО-ДПМНЕ мора да одговорат дали во Дрисла се складира штетен отпад

Со оглед на сериозноста на темата, СДСМ и коалицијата во Советот на Град Скопје ќе побараат закажување на вонредна седница на Советот на која ќе се расправа исклучиво за ова прашање

dbi

12.04.2017

Мнозинството ќе влезе поодлучно во реализација на изборот на граѓаните, нова реформска Влада!

Нема договор со криминалци и нема амнестија, како што сака да ги постави работите Никола Груевски. Ќе има промени и нова реформска Влада. Тоа многу брзо ќе се случи согласно Деловникот, Уставот и законите во Р.Македонија

dbi

12.04.2017

СДСМ Велес: Чадиев ги излажа жителите на село Сојаклари, ново училиште нема!

Иако пред четири години, градоначалникот на Велес Славчо Чадиев на жителите на село Сојаклари им вети нова училишна зграда, уредено спортско игралиште, заграден и уреден училишен двор и нов кров на училиштето

dbi

11.04.2017

Велосипеди и заштита на Скопје ќе обезбедат новите власти, времето на Трајановски заврши!

Мерката за субвенционирање велосипеди што ја ветува Трајановски не е доволна за промовирање на велосипедизмот и здрав начин на живот во Скопје.

dbi

11.04.2017

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени