mchi

Соопштенија

Средба Заев Кара: За сите прашања разговараме низ уставните решенија, очекувам брзо да формираме Влада

Над 612.000 граѓани од сите етнички заедници гласаа за промени и за развој на Македонија во духот на европските демократски вредности. Очекуваме дека во брзо време ќе го добиеме мандатот и дека ќе ја формираме новата Влада на граѓаните на Македонија,

dbi

10.02.2017

Пресудата на судот во Стразбур во одбрана на новинарите е доказ дека правда има и ќе има

Со пресудата на Судот во Стразбур се потврди дека на 24 декември 2012 владата предводена од Груевски изврши грубо прекршување на законите и Уставот на Република Македонија. Пресудата која е донесена едногласно е уште еден меѓународен пораз за Република Макеоднија, но и за Уставниот суд на Р.М. кој го одби барањето на новинарите за заштита на слободите и правата на новинарите

dbi

09.02.2017

Власт како досегашната на Никола Груевски не смее да и се повтори на Македонија!

Пред две години, точно од овој ден, кога беше објавена првата прес конференција од проектот Вистината за Македонија, граѓаните лично и слушнаа каква неодговорна, несовесна, криминална власт демнела врз нив и управувала со нивните животи, наместо да се грижи за нивните реални потреби

dbi

09.02.2017

Заев на средбата со Тимоние: Очекуваме дека ќе го обезбедиме мнозинството за мандат и нова Влада!

Важно е Владата да се формира брзо и да биде реформска.Темел на платформата на СДСМ се извештаите на Прибе и на Европската комисија. Граѓаните избраа квалитетен живот, правда, еднаквост и новата Влада е должна да ги спроведе неопходните реформи, и во духот на демократијата да ја врати независноста на институциите

dbi

07.02.2017

Средба Заев Шчербак: Интерес на Македонија е што побрзо да добие стабилна Влада!

СДСМ работи на обезбедување парламентарно мнозинство со цел формирање стабилна Влада, којашто ќе зафати со сите потребни реформски процеси за да обезбеди добра иднина за граѓаните и за Р.Македонија

dbi

07.02.2017

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени