mchi

Соопштенија

350 милиони денари да се употребат за лицата без дом, а не за наводен барок

Градот Скопје треба веднаш да се откаже од изградбата на нови барокни фасади. Само за оваа намена, Коце Трајановски планира да потроши дополнителни 350 милиони денари во 2017 година.

dbi

18.01.2017

Средба Заев - Тимоние: Демократските процеси да продолжат, Македонија е пред вистинска шанса за успех!

Мнозинството граѓани побараа промени на изборите. Околу 612.000 граѓани со пенкало и глас се спротивставија на режимот и избраа демократски развој на Македонија

dbi

18.01.2017

Монтираниот случај Пуч е доказ и поука дека никој не може да ја спречи правдата!

Пропадна најголемиот, најочајниот и најнискиот обид за судски монтиран процес во независна Република Македонија, инициран од поранешниот премиер Никола Груевски.

dbi

18.01.2017

Повисоки и редовни субвенции за земјоделците

Ќе ги зголемиме субвенциите за земјоделците на 160 милиони евра годишно. Земјоделците ќе добиваат 30 проценти повеќе субвенции за секое ново грло добиток и 20 проценти за секој нов хектар, а ќе ги ослободиме и од плаќањето данок

dbi

18.01.2017

Загадувањето е последица на не одговорната власт која веднаш мора да замине!

Ние во Планот за живот во Македонија освен што ќе реагираме на актуелни ситуации, се обврзавме на низа долгорочни мерки за намалување на загадувањето, со цел да го заштитиме здравјето на граѓаните. Ќе субвенционираме фотоволтаични уреди за користење на сонцето како природенен ергенс.Ќе воведеме целосна гасификација на Скопје, но и на другите градови

dbi

17.01.2017

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени