mchi

Прес центар

Трајановски и ВМРО-ДПМНЕ мора да одговорат дали во Дрисла се складира штетен отпад

Со оглед на сериозноста на темата, СДСМ и коалицијата во Советот на Град Скопје ќе побараат закажување на вонредна седница на Советот на која ќе се расправа исклучиво за ова прашање

dbi

12.04.2017

СДСМ Велес: Чадиев ги излажа жителите на село Сојаклари, ново училиште нема!

Иако пред четири години, градоначалникот на Велес Славчо Чадиев на жителите на село Сојаклари им вети нова училишна зграда, уредено спортско игралиште, заграден и уреден училишен двор и нов кров на училиштето

dbi

11.04.2017

Градоначалниците и советниците влегуваат во противзаконски дела, итно да се одблокира Собранието!

Незаконски и недозволиво е насилно да се носат детални урбанистички планови на штета на граѓаните, во време кога градоначалниците и општините вршат само техничка функција! Посебно нагласуваме дека, во услови на техничко функционирање на општините, советниците и градоначалниците не смеат да распишуваат тендери!

dbi

11.04.2017

Тодоровски: МВР e должнo реално да ја утврди фактичката состојба за насилството врз Максим Димитриевски

МВР наместо сериозно да се зафати со расветлување на случајот, недозволиво излезе излезе со констуирани клевети кон пратеникот, без да ја слушнат неговата изјава. Не е запазена процедурата да не се излегува со предвремени информации, додека не заврши истрагата.

dbi

10.04.2017

Итниот тендер од 5 милиони евра за фирма до Мијалков е доказ дека е итно потребна новата Влада!

dbi

10.04.2017

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени