mchi

Архива на вести

Заев на средбата со Иваниќ: Демократските процеси ќе продолжат, институциите да одговорат на уставните должности!

Институциите на системот и политичките субјекти во земјава имаат одговорност и се должни да обезбедат мирен трансфер на власта што е врвен државен интерес за граѓаните на Р.Македонија. Граѓаните очекуваат разрешница и стабилизација на политичката состојба и затоа согласно Уставот, законите и Деловникот ќе следува избор на претседател на Собранието на Р.Македноја и нова реформска Влада

dbi

19.04.2017

Нова Влада ќе има, Иванов да не влегува во дела против државните интереси!

Иванов ќе добие и официјално известување од новиот собраниски претседател дека е демократски формирано легитимно парламентарно мнозинство и дека мора да постапи согласно Уставот и волјата на граѓаните и да го даде мандатот на претседателот на СДСМ, Зоран Заев, да ја формира новата Влада

dbi

19.04.2017

Парламентарното мнозинство и граѓаните нема да дозволат Груевски да направи Либија од Македонија!

Нема да успеат провокациите и сценаријата на Груевски и раководството на ВМРО-ДПМНЕ за насилства со коишто мислат дека можат да се спасат од соочување со правдата. Граѓаните нема да му дозволат на Груевски да прави Либија од Македонија

dbi

19.04.2017

Заев на средба со амбасадори: Парламентарното мнозинство е подготвено да ја реализира граѓанската волја!

Парламентарното мнозинство од 67 пратеници е подготвено да ја реализира граѓанската волја за промени, изразена на изборите на 11 декември. Чекорите што следуваат во брзо време се избор на нов собраниски претседател и нова реформска Влада, според Деловникот на Собранието, Уставот на Р.Македонија и законите

dbi

19.04.2017

Уставот ќе се испочитува, парламентарното мнозинство ќе ја формира новата реформска европска Влада!

Македонија и граѓаните нема повеќе да бидат заложници на мала криминална група во раководството на ВМРО-ДПМНЕ која ги блокира процесите и сака са ја изолира државата за да продолжи режимот, а тие да се спасат од правдата.

dbi

19.04.2017

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени