mchi

Прес центар

Ковачевски: Додека пратениците на ВМРО-ДПМНЕ блокираат, нов тендер од 5 милиони евра за фирма блиска до Мијалков!

Фирмата е во сопственост на битолчанецот Борче Марковски, од неодамна конзул на Белорусија, инаку во јавноста познат како близок пријател на Сашо Мијалков.

dbi

07.04.2017

СДСМ Кавадарци: ВМРО-ДПМНЕ покажа дека не се грижи за граѓаните - субвенции нема

Новата реколта веќе започна, а земјоделците сеуште ги чекаат субвенциите за 2016 година, што им следуваат по закон. Доцнат и субвенции за 2015 и 2014 година. Земјоделците немаат пари за да го поминат месецот, а веќе мора да прават нови вложувања

dbi

06.04.2017

Спасовски: Одлучни сме да избереме нов претседател на Собранието на Македонија

Одговори на новинарски прашања

dbi

06.04.2017

Врз основа на Деловникот ќе направиме се да се одблокира работата на Собранието

Денеска во Собранието на Република Македонија, парламентарното мнозинство, врз основа на одредбите од Деловникот за работа на Собранието легитимно побара од претседавачот на конститутивната седница да стави предлог на гласање согласно членот 79 став 2, во кој стои дека во текот на расправата може да се побара да се премине на наредната точка од дневниот ред

dbi

06.04.2017

Надлежните органи да го расчистат случајот што поскоро

Во овој момент би сакал да апелирам до најодговорните во државата, оние коишто се вистинските професионалци, да спроведат уредна и легитимна истрага и час поскоро да го расчистат случајот бидејќи она што вчера нам ни се случи веројатно се случува на многу места, но луѓето молчат

dbi

06.04.2017

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени