mchi

Прес центар

СДСМ Кавадарци: Груевски и ВМРО-ДПМНЕ се виновни што земјоделците неможат да ги добијат субвенциите

Илјадници лозари не можат да си ги добијат субвенциите поради криминалното раководство на ВМРО-ДПМНЕ во власта, кое што не си ги извршува своите должности.

dbi

14.03.2017

Социјална заштита за сите граѓани обезбедува Програмата на новата Влада, Иванов да не одолговлекува

Бројот на опфатени семејства и поединци од страна на секој социјален работник ќе бидат утврдени со норматив и стандард што ќе обезбеди конечно за прв пат да гарантираме квалитет на социјалната работа во Македонија, како за граѓаните, така и за стручните работници коишто ја нудат социјалната заштита.

dbi

14.03.2017

Шилегов: Иванов да не става пречки, да го додели мандатот во интерес на граѓаните и државата!

Најавивме дека во текот на оваа недела, со партиите кои го претставуваат владиното мнозинство ќе извршиме консултации за да се продолжи конститутивната седница

dbi

13.03.2017

Шилегов: Потребни се итни промени на власта, бизнисот за Кочан во Ѓорче е уште една потврда на тоа!

Првичниот проект предвидувал деловен простор од 15.000 квадратни метри од коишто, во најголем дел, 11.400 квадратни метри деловен простор за Трансмет. Беше предвиден простор од само 3.600 квадратни метри за општина Ѓорче Петров, односно за потребите на граѓаните.

dbi

13.03.2017

Тевдовски: Програмата на новата Влада носи добар животен стандард за сите граѓaни, Иванов да не одолговлекува!

Државната поддршка за поттикнување на домашните претпријатија, пред сѐ малите и средни претпријатија, ќе биде многукратно зголемена и ќе биде поставена на 20 милиони евра

dbi

12.03.2017

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени