mchi

Колумни

Модел за повисоки плати

Колумна на Драган Тевдовски, претседател на комисијата за економија на СДСМ за Утрински весник, 12.04.2016

dbi

12.04.2016

Неуставен суд на Република Апсурдистан

Повеќе е од јасно! Овој Суд повеќе не може да се нарече Уставен суд. Тој е сè, само уставен не! Судот е претворен во партиска испостава, во општински комитет на ВМРО-ДПМНЕ кој игра само по нотите кои Груевски ги свири,

dbi

20.03.2016

Уф каква недела!

И таман помислив дека неделава не може да биде подобра за граѓаните и за државата, кога оп, прес конференција на Специјалното Јавно Обвинителство. Небаре правдата навредена дека оваа недела беше запоставена за сметка на демократијата и слободната мисла, реши силно да одекне, пуштајќи го да заплови македонскиот „Титаник”!

dbi

13.02.2016

Чуден начин на успех

Колумна, „Слободен печат“, 22.01.2016, Дамјан Манчевски

dbi

24.01.2016

2016-та: Тик-так, светлина после мрак!

Колумна, „Радио Слободна Европа“, 09.01.2016, Стефан Богоев Велат, денот по утрото се познава, па ако е така, тогаш ќе имаме феноменална година кога на самиот почеток Груевски си дава оставка. Со него е завршено! Треба да е среќен што барем и неколку дена од 2016-та фати во неговиот мандат. После оставка, нема каење.

dbi

09.01.2016

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени