mchi

Прес центар

Велковски: Воведуваме „зелена нафта“ за поконкурентно земјоделство

Со усвојувањето на измените на Законот за земјоделство и рурален развој, парламентарното мнозинство продолжува со остварување на зацртаните мерки преку кои се унапредува земјоделството и се намалуваат трошоците.

dbi

03.05.2018

Атанасов: Со новиот Закон за високо образование, универзитетите им се враќаат на професорите и студентите

Социјалдемократскиот сојуз продолжува со спроведување на мерките за унапредување на образованието, што е предуслов за општествен развој,економски напредок и повисок животен стандард.

dbi

03.05.2018

Локвенец: Преку спроведените реформи, Македонија за само неколку месеци повторно се врати на вистинскиот пат

Владата предводена од СДСМ и парламентарното мнозинство продолжуваат посветено, одговорно и отчетно во спроведувањето на зацртаните реформи што обезбедуваат интеграција, добрососедски односи, економски раст и квалитетен живот за сите граѓани

dbi

28.04.2018

Тасевска: Со поднесениот амандман обезбедуваме државна помош за компаниите од текстилната и кожарската индустрија

Овозможуваме подеднакви услови за економски развој за сите компании кои што се подготвени да инвестираат и да работат во Македонија

dbi

19.04.2018

Тунтев: Препораката за членство во ЕУ е признание и патоказ за идните реформски процеси што не очекуваат

Пораките кои денес ги добивме од високата претставничка за надворешна и безбедноста политика на Европската унија Федерика Могерини и вчера од еврокомесарот Јоханес Хан како и исклучително позитивниот Извештај за напредокот на Република Македонија се јасен сигнал дека нашата државата се движи во вистинскиот правец

dbi

19.04.2018

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени