fbpx

Царовска во Влае: Нудиме перспектива за младите и идните генерации

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Мила Царовска, носителка на листа на пратеници во ИЕ 1, вчера вечерта се сретна со жителите на населба Влае и ги повика да гласаат на 15 јули.

„Нудиме нова развојна економија која носи стабилен раст, повисоки плати и шанса за сите. Воспоставивме модел што ги штитиме работниците и генерираме повисоки плати и подобри работни места. Воспоставуваме модел што дава нови и подобри шанси за сите. Модел што нуди стабилност за нашите деца, младите и идните генерации”, рече Царовска.

„Оваа држава има капацитет да направи се граѓаните да живеат подостоинствено. Продолжуваме со инвестирање во младите. Изминатиот период ја намаливме стапката на невработеност кај младите лица и изнесува 35,3% споредено со 2016 кога беше 48,6%. Ова ни дава поттик и понатаму како политичка партија да креираме мерки кои ќе придонесат за зголемување на вработувањето на младите”, рече Царовска.

Царовска рече дека СДСМ се грижи и за повозрасните.

„Направивме стабилизација на пензискиот систем. Пензиите ги зголемивме за 722 денари коишто влегоа во основицата и се исплаќаат секој месец. Воведовме социјална пензија којашто ја користат на 6.000 граѓани. Ги зголемивме платите, а продолжуваме да ги зголемуваме и во следниот мандат. Минималната плата ја зголемуваме до 40%, а просечната плата до 30%. Минималната пензија ја зголемуваме на 10.700 денари. Со ова инвестираме во најранливите” рече Царовска.

 

Последни вести