fbpx

Шекеринска од Ростуше: На 15 Јули одлучуваме дали ќе продолжиме во петта брзина или ќе ставиме рикверц

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Работевме овие двеипол години не за да се пофалиме туку за да сработиме. Овие двеипол години секој месец, секој ден, на секоја седница на Собрание, на секоја дебата што ја имавме велеа џабе се радувате, тоа што го највувате нема да се случи. Ниту ќе станеме членка на НАТО ниту ќе ги почнете преговорите со ЕУ.

Денес ние сите илјадници граѓани низ државава можат да си кажат бевме на вистинската страна и успеавме со вашата доверба и нашата заедничка работа да кажеме за оваа држава 2 – 0 напишавме оваа година. Членство во НАТО и почеток на преговори со ЕУ.

На 15 Јули и за тоа одлучуваме дали ќе продолжиме во петта брзина или ќе ставиме рикверц. Дали ќе ја искористиме оваа шанса и сега како членка на НАТО ќе ги почнеме преговорите, ќе ги водиме со компетенција, ќе ги водиме професионално и ќе ги завршиме во најкус можен рок или повторно ќе се скараат со сите и ќе не остават на следниот ќорсокак.

Последни вести