Продолжуваме со инвестиции во подобрување на инфраструктурата во Центар, градиме по план

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Изјава за медиумии, Јон Фрчкоски, советник во Советот на општина Центар

Почитувани граѓани,

Локалната и градската власт предводени од СДСМ и Коалицијата продолжуваат со сериозни инвестиции во современата инфраструктура на територија на општина Центар.

Градежната офанзива за изградба и реконструкција на центарските улици е во полн ек. Во тек е втората фаза од реконструкцијата на улицата Лазар Личеноски. На оваа делница ќе се изврши целосна реконструкција на коловозот во должина од 1.300 метри, реконструкција и проширување на постојните тротоари, како и замена на оштетените рабници.

Досега на територија на Општина Центар комплетно се реконструирани 25 сервисни улици и 6 паркиралишта, а во периодот што следи ќе се направи целосна реконструкција на улиците „Орце Николов“, „Козара“, „Народен Фронт“, „Аминта Трети“ и „Елисие Поповски“.

Водени од интересот на граѓаните, со забрзана динамика продолжуваме и понатаму да градиме по план и да инвестираме во развојот и иднината на Центар.