fbpx

Изградба на нов објект во ОУ Лазо Ангеловски во општина Аеродорм, обезбедуваме квалитетни услови за образование

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изјава за медиуми, Ивана Цветковска, претседателка на Совет на општина Аеродром

Почитувани,
Се наоѓаме пред новоизградениот објект во рамките на училиштето „Лазо Ангеловски“ во населбата Ново Лисиче, кој е во завршна фаза и предвидено е да биде целосно подготвен за стартот на новата учебна година.

Овој капитален проект опфати изградба на приземје и кат, односно нови училници, хол, канцеларии и санитарни јазли, кои се поврзани со веќе постојниот објект на училиштето.

Со ова се решава повеќе деценискиот проблем на учениците и родителите и во иднина училиштето нема да работи во три смени, со што ќе се овозможи непречена реализација на наставата.

Остануваме фокусирани на најмладите и на обезбедувањето најдобри услови за нивно образование.
Во изминатиот период го саниравме покривот на училиштето, ги сменивме вратите на училниците и помошните простории, а го заменивме и стариот под во училниците и кабинетите.

Како одговорна и посветена локална власт ги реновиравме сите основни училишта на територијата на Аеродром, а при крај е изградбата и на новиот објект на училиштето „Димитар Македонски“ во населбата Лисиче, со што учениците ќе добијат современо училиште по цели шест децении.

Почитувани,
Градиме по план дури и во услови на економска и здравствена криза. Работиме посветено да го постигнеме најдоброто за нашата општина.

Социјалдемократскиот сојуз е фаворит на претстојните избори, затоа граѓаните умеат да го препознаат најдоброто за Аеродром!

 

Последни вести