Повеќе за сите, нова мерка за зголемување на платите од 3,000 до 6,000 денари во приватен сектор

Прес-конференција, Даниела Колева, пратеничка на СДСМ Почитувани граѓани, Со СДСМ има повеќе за сите. Преку новиот, 9-ти апект антикризни мерки, вреден 662 милиони евра, обезбедуваме поддшрка за зголемување на платите на работниците во приватните компании. Мерката значи ослободување од придонеси за плати за рабодавачите. Отвораме можност да се зголемат платите на работниците во приватниот сектор … Продолжи со читање Повеќе за сите, нова мерка за зголемување на платите од 3,000 до 6,000 денари во приватен сектор