Повеќе за сите работници: СДСМ ја зголеми просечната плата на 630 евра!

Прес-конференција, Дарко Каевски, пратеник и портпарол на СДСМ Почитувани граѓани, почитувани медиуми, Економските политики на СДСМ даваат конкретен резултат, растат платите и пензиите. Просечната плата СДСМ ја зголеми и веќе надмина 630 евра. Нашето ветување за просечна плата го надминавме. Во времето на ДПМНЕ, во 2016 година, просечната плата изнесувала 360 евра. Со ДПМНЕ работниците … Продолжи со читање Повеќе за сите работници: СДСМ ја зголеми просечната плата на 630 евра!