fbpx

Усвоени законските измени, од први јули поврат на 15 отсто од ДДВ кај граѓаните

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Парламентарното мнозинство предводено од СДСМ го усвои Законот за поврат на дел од платеното ДДВ на граѓаните.

Веќе од идната недела започнува реализација на оваа значајна мерка, граѓаните за првпат од државата ќе добиваат 15 отсто од платеното ДДВ.

Со тоа секое семејство на крајот на годината ќе добие дополнителен приход, годишно кај граѓаните ќе се враќаат околу 50 милиони евра.

Зборот важи. Обезбедуваме повеќе пари кај граѓаните.

Како одговорна партија продолжуваме со реализација на мерките што обезедуваат економски раст, развој и повеќе пари во секое семејство.

 

 

Последни вести