fbpx

Политичката реалност е дека Мицкоски е поразен, демократските промени се заокружија, наместо нов Иванов имаме вистински Претседател

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Политичката реалност е дека Мицкоски е поразен на претседателските и локалните избори, демократските промени се заокружија, наместо нов Иванов имаме вистински Претседател кој води напред.

Граѓаните на 5 ти мај гласно порачаа дека не сакаат кочење, не сакаат враќање назад, не сакаат деструкција и режим.

Волјата на граѓаните е јасна, граѓаните сакаат напредокот да продолжи, сигурна иднина, членство во ЕУ, НАТО.

Затоа го поддржаа концептот предводен од Пендаровски за заедништво, обединување, напредок.

Тоа се пораките на граѓаните, тоа е политичката реалност. Таа не зависи од тоа дали Мицкоски ја прифаќа или се залажува себе си.

Причините за поразот на претседателските избори, како и за поразот на локалните избори Мицкоски треба да си ги побара кај себе.

Вака, покажува дека толку е очаен Мицкоски што пред своето членство поразот на претседателските избори, поразот на локалните избори во Охрид и поразот на локалните избори во Ново Село ги претставува нереално.

Република Северна Македонија продолжува напред.

Скопје, 07.05.2019
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести