Битиќи од трибината „Повеќе за сите“ во Охрид: Сите вработени заслужуваат достоинствена плата, затоа обезбедивме финансии за нивно зголемување

Соопштение за јавност Работниците се силата на нашата економија и државата, затоа и во новиот пакет од анти-кризни мерки од 662 милиони евра обезбедивме финансиски средства за зголемување на платите помеѓу 3.000 и 9.000 денари, порача на трибината „Повеќе за сите!“ во Охрид потпретседателот на СДСМ, Фатмир Битиќи. „Секој заслужува достоинствена плата, независно дали е … Продолжи со читање Битиќи од трибината „Повеќе за сите“ во Охрид: Сите вработени заслужуваат достоинствена плата, затоа обезбедивме финансии за нивно зголемување