Ковачевски: Повеќе за сите е мерката за поголеми плати на работниците во приватниот сектор од 3.000-9.000 денари

Соопштение за јавност Претседателот на СДСМ и премиер, Димитар Ковачевски, на вечерашната трибина „Повеќе за сите“ во Штип, ја посочи и поддршката за повисоки плати и за развој на компаниите. „За работниците во приватниот сектор обезбедивме поддршка за поголеми плати, со што, отвораме можност за покачување на платите од 3.000 до 9.000 денари. Работодавачот ќе … Продолжи со читање Ковачевски: Повеќе за сите е мерката за поголеми плати на работниците во приватниот сектор од 3.000-9.000 денари