Ковачевски: Обезбедивме поголеми плати и пензии, со СДСМ има повеќе за сите!

Соопштение за јавност „Обезбедивме поддршка за поголеми плати за работниците во приватниот сектор. Со мерката за зголемување на платите во вработените во приватните компании, отвораме можност за покачување на платите од 3.000 до 9.000 денари.“– истакна денеска претседателот на СДСМ и премиер Димитар Ковачевски на трибината „Повеќе за сите” во Прилеп. „Работодавачот ќе плаќа само … Продолжи со читање Ковачевски: Обезбедивме поголеми плати и пензии, со СДСМ има повеќе за сите!