Ковачевски од Кавадарци: Македонското вино го издигнавме на 13 место во светот, расте и девизниот прилив

Соопштение за јавност -Повеќе за сите се и нашите мерки и политики во земјоделието. Резултатите од тие политики сега ги гледаме. Ова е познат крај и по квалитетното лозјето, убавото вино. Преку мерките и политиките на СДСМ за инвестиции и поддршка го развивме овој сегмент на ниво на национална гордост.” – истакна денеска претседателот на … Продолжи со читање Ковачевски од Кавадарци: Македонското вино го издигнавме на 13 место во светот, расте и девизниот прилив