Ковачевски: Со државнички одлуки, обезбедивме европското и светското признание на македонскиот јазик

Соопштение за јавност “На секој социјалдемократ му е гордост и тоа што нашата партија во изминативе години од Северна Македонија направи земја која е носител на најпозитивните политички текови и процеси не само во Западен Балкан туку и во Европа и во демократскиот свет.” – истакна денеска претседателот на СДСМ и премиер Димитар Ковачевски на … Продолжи со читање Ковачевски: Со државнички одлуки, обезбедивме европското и светското признание на македонскиот јазик