fbpx

Bllokada e Kuvendit dështoi, shumica parlamentare punon për qytetarët

Konferencë për shtyp, Jovan Mitreski, koordinator i grupit parlamentar të LSDM-së dhe koalicionit   Dy dite ishin të mjaftueshme që opinioni dhe qytetarët ta shohin se dështuan tentimet e VMRO-DPMNE-së për bllokadë të Kuvendit. Dështuan tentimet për destruktivitet nga ana e VMRO-DPMNE-së dhe asgjë nuk u arrit, përveç që është zgjatur miratimi i rendit të […]

Është arritur përparim serioz për Qeverinë e re, pritet takim në mes kryetarëve, Zaev dhe Ahmeti, për marrëveshje përfundimtare të koalicionit

Komunikatë për media Në fundjavë dhe sot kanë vazhduar takimet intensive të punës mes përfaqësuesve të LSDM- së dhe koalicionit ”Mundemi” me BDI-në me qëllim të krijimit të marrëveshjes për koalicion për qeverinë e re stabile të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Ekipet e LSDM-së dhe BDI-së punuan intensivisht në krijimin e një marrëveshje të […]

Vazhdojnë konsultimet për marrëveshje koalicioni në mes LSDM-së dhe koalicionit “Mundemi” me BDI-në

Komunikatë për media Vazhdojnë konsultimet dhe puna intensive në nivel të sekretarëve gjeneral gjatë fundjavës për marrëveshje koalicioni në mes LSDM-së dhe koalicionit “Mundemi” me BDI-në. Pas konfirmimit të principeve dhe angazhimeve të koalicionit, ekipet negociatore punojnë në harmonizimin e programeve zgjedhore të dy partive në propozim program për punë të Qeverisë së ardhshme eventuale. […]

LSDM krijon shumicë të re parlamentare dhe Qeveri të re të çliruar nga nacionalizmi

Komunikatë për media LSDM i vazhdon negociatat serioze për formimin e shumicës parlamentare stabile dhe për koalicionin qeverisës me mandate të plotë, katërvjeçar dhe stabil. Më 15 korrik qytetarët treguan se nacionalizmi është mposhtur. Në proces është krijimi i Qeverisë së re të çliruar nga çdo lloj i nacionalizmit, Qeveri që edhe më shumë do […]

Mi 276 mijë qytetarë shfrytëzojnë kartelë pagesore vendore, në ekonomi janë injektuar 17,7 milionë euro, masat e Qeverisë së udhëhequr nga LSDM janë dëshmuar se janë të vërteta dhe në kohë të duhur

Konferencë për shtyp, Fatmir Bytyqi, kryetar i Komisionit për Financa në LSDM Përmes masave dhe politikave të shumta, LSDM-ja gjatë tre viteve të kaluara në vazhdimësi tregoi dhe dëshmoi se çka do të thotë kujdes i vërtetë për të gjithë qytetarët. U konfirmua edhe se koncepti i Lidhjes Socialdemokrate të Maqedonisë, paratë prapa tek qytetarët, […]

Na presim sfida serioze, na duhet Qeveri stabile me mandate të plotë, të gjithë deputetët nga përbërja e re e Kuvendit kanë mundësi të kyçen në politikat progresive të udhëhequra nga LSDM

Komunikatë për shtyp Si shtet, në periudhën e ardhshme na presim sfida serioze, duhet të punohet me përkushtim që dita e parë dhe për atë këto janë kohëra kur na duhet Qeveri stabile e cila do të punojë me mandate të plotë të qytetarëve, Qeveri e fokusuar në ekonomi, drejtësi dhe negociata me BE-në. Pas […]

Kryetari Zaev për javoren kroate “Nacional”: Qytetarët e Maqedonisë së Veriut kanë zgjedhur koncept që na dërgon përpara në Evropë, e refuzuan regjimin autokrat dhe padrejtësitë e VMRO-DPMNE-së

Komunikatë për shtyp Kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev në intervistë për javoren kroate “Nacional” ka vlerësuar se në zgjedhjet e parakohshme parlamentare në Republikën e Maqedonisë së Veriut ka fituar koncepti evropian dhe demokratik i LSDM-së, koncept që na dërgon përpara drejt Evropës, drejt të ardhmes së sigurt, drejt drejtësisë, drejt lirisë më të madhe […]

Perspektiva evropiane e shtetit është mirënjohur, vendi është përfshirë në kornizën financiare të BE-së me tre miliardë euro mbështetje për shtatë vitet e ardhshme

Konferencë për media, Bogdanka Kuzeska, zëdhënëse e LSDM-së Të nderuar, Politikat e suksesshme të Qeverisë së udhëhequr nga LSDM në tre vitet e kaluara dhe rruga e vërtetë dhe e drejtë në të cilën LSDM udhëheq qytetarët dhe shtetin tashmë po konfirmohen në kontinuitet. Edhe një dëshmi e madhe për këtë është fitorja në zgjedhje […]

Faleminderit, ne dhe qytetarët e kemi shijuar fushatën moderne “Mundemi” – në heshtje t’i refuzojmë lajmet e rreme nga qendrat e nëntokës së VMRO-DPMNE-së

Komunikatë për shtyp Në emër të Koalicionit “Mundemi” i falënderojmë qytetarët për pjesëmarrje në fushatë, për respektim të masave në aktivitetet e terrenit dhe për të gjitha komunikimet e realizuara përmes platformave digjitale. LSDM ka udhëhequr fushatë intensive, moderne, pozitive dhe dinjitoze, e fokusuar në ofertë, në interesat e qytetarëve dhe në të ardhmen e […]